RONDOM COUPERUS

In de serie Rondom Couperus werkt Fleur Jansen samen met Sander Bink aan een verzamelbundel met korte verhalen van vrouwelijke schrijvers uit het fin de siecle.

Literatuur: Rondom Couperus

 

ARTIKELEN CULTUURPERS

In de nieuwsbrief van cultuurpers: 'Fleur Jansen, zelf scenarioschrijver, heeft zich vastgebeten in het lot van de Nederlandse toneelschrijvers. Dat blijkt best lastig te zijn. Naar verluidt heeft het Fonds Podiumkunsten het niet zo op met geschreven toneel, en is er daar bij de commissies een voorkeur voor postdramatisch theater. Er zijn wel schrijversregelingen en schrijvers kunnen terecht bij de BIS-instellingen, maar dat lijkt nog allemaal niet te leiden tot toneelschrijfgeluk zoals dat wel in de landen om ons heen bestaat. Fleur is dat allemaal in kaart aan het brengen, en we hopen deze week, nadat de Taalunie Toneelschrijfprijs werd uitgereikt, een eerste verhaal online te hebben.'

Theater: Artikelen Cultuurpers

 

WOESTIJNZUSTERS

Woenstijnzusters wordt mede mogelijk gemaakt door mediafonds @start.

Start© is een stimuleringsregeling van het Mediafonds voor scenaristen. Het betreft ontwikkelingsgeld voor nieuwe, onderscheidende en originele fictieprojecten van artistiek hoogwaardige kwaliteit. De regeling is bedoeld voor projecten die door hun aard en andersoortige aanpak binnen de reguliere aanvraagprocedures niet gehonoreerd kunnen worden. Zowel voor single plays als korte dramaseries kan subsidie worden verkregen voor het uitwerken van een treatment of scenario.

Televisie: Woestijnzusters

 

STAINSPOTTING

Stainspotting is een vinding van kunstenaar Michaelangelo. Als street artist maakt hij al jaren van vlekken op straat bijzondere creaties. Met krijt bewerkt hij de vlekken en laat hij zijn gedachtes erop los. Hierdoor ontstaan kunstwerken die tijdelijk van aard zijn, zie www.instagram.com/stainspotting . De vormen die hij maakt zijn uniek, grillig, mythisch. Het spreekt de fantasie aan en de hersenen die deze vormen proberen te plaatsen in bestaande kaders. Michaelangelo (van origine Nederlands ) woont in Amerika: Miami, San Francisco en sinds kort in Los Angeles.

Art: Pigments of the Imagination

Change your mind, change your skin

 

copyright (c) 2016-2018 STICHTING JANSEN & CO